5 Belangrijke Regels in Website Design

Als het gaat om uw website, moet extra aandacht worden besteed aan elk miniem detail om er zeker van te zijn dat de site optimaal functioneert om haar doel te bereiken.

Hier zijn vijf belangrijke vuistregels om in acht te nemen teneinde uw website goed te laten presteren.

1) Gebruik geen splash-pagina’s

Splash pagina’s zijn de eerste pagina’s die u ziet wanneer u op een website arriveert.
Ze hebben doorgaans een zeer mooie graphic beeld met woorden als “welkom” of “Klik hier om verder te gaan”. In feite zijn ze net mooie vazen zonder een echt doel. Geef uw bezoekers geen reden om op de “terug” knop te klikken! Geef meteen de waarde van uw site aan zonder de splash pagina.

2) Gebruik geen overmatige banners/advertenties

Zelfs de minste snuggere Internet gebruikers zijn er in de loop van de tijd aan gewend geraakt om banners en advertenties te negeren. Door deze op uw site te plaatsten verspilt U kostbare website ruimte. Zorg, in plaats daarvan, voor meer waardevolle inhoud en informatie en geef uw bezoekers het gevoel dat ze bereid zijn om te willen kopen in plaats van ze te ‘pushen’ om te kopen.

3) Gebruik een eenvoudige en duidelijke navigatie

Maak gebruik van een gemakkelijk en zeer eenvoudig navigatiemenu, zodat zelfs een klein kind zal weten hoe het te gebruiken. Blijf uit de buurt van gecompliceerde Flash of Javascript gebaseerde menu’s of multi-levels ‘dropdown’ menu’s. Als uw bezoekers niet aanvoelen hoe te navigeren op uw site, zullen deze snel verlaten.

4) Gebruik een duidelijke indicatie van waar de gebruiker is

Wanneer bezoekers zich diep in uw site verkeren, moet U ervoor zorgen dat ze exact weten in welk deel van de site zij in op dat moment bevinden. Op die manier zullen zij in staat zijn om relevante informatie door te nemen of gemakkelijk te navigeren naar andere gedeelten van de site. Verwar uw bezoekers niet, want verwarring leidt tot het wegklikken van uw site!

5) Vermijd het gebruik van overbodige audio op uw site

Als uw bezoeker lang op uw website blijft om uw informatie door te lezen, moet U ervoor zorgen dat ze niet ge├»rriteerd raken door overbodige audio loops of een muziekje op uw website. Als U per se audio wenst te gebruiken, zorg er dan voor dat ze enige controle -volume of uitzetten- over het – over deze audio bestanden hebben. Speel ze niet automatisch af, maar bied de audio aan als alternatief.

 

plaats reactie

Plaats een reactie

Naam (verplicht)


Email (verplicht; wordt niet gepubliceerd)


Website


Reactie: