Goede Webdesign Gewoontes

Uw website is waar uw bedrijf woont – het is als het hoofdkwartier van een offline bedrijf.
Daarom is het belangrijk om een goede webdesign principes te hanteren om ervoor te zorgen dat uw site het maximum aantal bezoekers kan bereiken en uw boodschap overbrengt aan zo veel mogelijk mensen.

Zorg voor duidelijke aanwijzingen voor de navigatie van uw website. Het navigatie menu moet overzichtelijk en beknopt zijn, zodat bezoekers zonder enige verwarring weten hoe te navigeren in uw website.

Gebruik zo weinig mogelijk afbeeldingen op uw website en verminder de omvang van de afbeeldingen die U wel gebruikt. Graphics zorgen ervoor, dat uw site langzamer wordt en vaker wel dan niet zijn graphics gewoon onnodig.

Geef altijd de dimensies op van iedere afbeelding die U wel gebruikt. Het geeft de browser van de gebruiker de kans om de opgegeven ruimte te definiëren en ondertussen verder te gaan met het laden van uw pagina terwijl tegelijkertijd de afbeelding geladen wordt.

Verdeel uw tekst in paragrafen en houd deze tamelijk kort van lengte. Als een paragraaf te lang is, is het beter ze te splitsen in afzonderlijke punten, zodat de tekstblokken niet al te groot zullen zijn.

Dit is belangrijk omdat te grote tekstblokken uw bezoekers ervan te weerhouden de inhoud ervan te lezen.

Houd tevens de lengte van uw regels tamelijk kort. Zo’n 500 pixels breed is genoeg. Bredere regels zijn zeer vermoeiend voor de ogen van uw lezers.

Zorg ervoor dat uw website voldoet aan webstandaards op www.w3.org en zorg ervoor dat ze op alle verschillende browsers werken. Als uw website er geweldig uit ziet in Internet Explorer, maar vreselijk in Firefox en/of Opera, zult U een groot aantal potentiële bezoekers verliezen.

Vermijd het gebruik van scripts op uw site, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Gebruik scripts alleen om gegevens te manipuleren, niet voor visuele effecten op uw website.

Zware scripts vertragen de laadtijd van uw site en soms zelfs leiden tot het crashen van sommige browsers.
Ook worden scripts niet in alle browsers ondersteund, dus sommige bezoekers zullen daardoor misschien belangrijke informatie missen.

Javascripts tenslotte, leggen veel beslag op het computer geheugen van uw bezoekers. Beperk daarom het gebruik tot het absolute minimum.

Gebruik CSS voor uw pagina opmaak en stijl. Het bespaart een hoop werk, omdat alle lay-out- en stijlelementen op uw website in een keer worden gedefiniëerd.

 

plaats reactie

Plaats een reactie

Naam (verplicht)


Email (verplicht; wordt niet gepubliceerd)


Website


Reactie: