Voordelen Van Direct Marketing

De voordelen van online direct marketing zijn zo talrijk, dat U zich niet kunt veroorloven deze methodes om nieuwe omzet te genereren te negeren.

In de Verenigde Staten is direct marketing -directe promotie van producten of diensten van leverancier naar consument- haast een wetenschap. Iedere punt, iedere komma en iedere lay-out is getest en beoordeeld.
Online marketing is een afgeleide van direct marketing en daarom net zo effectief.

Een van de belangrijkste voordelen is het snel kunnen bereiken van uw doelgroep.
Een ander voordeel is gelegen in de verschillende manieren waarop U potentiële nieuwe klanten via het Internet kunt bereiken.
En tenslotte biedt online marketing het voordeel van kostenbesparingen en efficiëntieverbeteringen.

Vooraleer U een marketing campagne start, of dat nu offline of online is, ontwikkelt U eerst een profiel van uw doelgroep.

In de offline marketing begint U daarna met het nadenken over hoe U uw doelgroep gaat bereiken, omdat U voor zowel de creatie van de campagne (folders, brochures, krantjes) als de distributie daarvan derden nodig heeft.

Tenslotte zult U veel tijd, geld en moeite besteden om dat publiek te bereiken. Om nog maar niet te spreken over het toetsen van de effectiviteit van uw campagnes -wat zeer lang duurt- en de overschotten van materiaal waarmee U blijft zitten als een campagne niet succesvol of onuitvoerbaar mocht blijken.

Met het internet, wordt dit proces aanzienlijk eenvoudiger.
Voor de creatie van uw marketing materiaal kunt U veel zelf voorbereiden. Wellicht heeft U voor de uiteindelijke vervaardiging een specialist nodig, maar alle werk kan in prinicpe online plaatsvinden.

Daarmee zijn we meteen bij het grootste voordeel op dit vlak, namelijk dat wijzigingen in een vloek en een zucht kunnen worden aangebracht, omdat het online marketing materiaal electronisch is: banners, pdf files (op de computer te lezen bestanden), webpagina’s enzovoorts.

Voor het bereiken van uw doelgroep zijn er diverse mogelijkheden. Ze zijn relatief snel op te zetten en kosten aanzienlijk minder dan traditionele marketing distributie methoden.
Bovendien zijn de meeste online marketing technieken te automatiseren, zodat U alleen de voortgang van de marketing campagne hoeft te monitoren in plaats van het uitvoeren van iedere stap.

Nog een voordeel van online marketing is, dat de advertentiemogelijkheden goedkoper zijn dan in de traditionele wereld. Uiteraard dient de effectiviteit hiervan in het oog te worden gehouden, maar adverteren op het Internet leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Een ander voordeel van online direct marketing zijn de vele verschillende manieren waarop U het Internet kunt gebruiken als een middel voor het presenteren van uw producten of diensten.
Via websites en blogs kunt U meer informatie beschikbaar stellen dan uw potentiële klanten ooit nodig zullen hebben om te ontdekken waarom ze klant bij U moeten worden.

Bovendien…

..kunt U, als een product, dienst of service die U aanbiedt, niet direct beschikbaar is, uw prospects meteen naar een alternatief verwijzen. Kost alleen maar een paar klikjes!

Daarnaast, op een wat langere termijn, kunt U de aandacht vestigen op uw aanbiedingen door zoekmachine optimalisatie, een proces waarbij U trefwoorden benadrukt in uw pagina’s zodat die hoog eindigen in zoekopdrachten van uw prospects.

Ook is het mogeijk advertenties te kopen die overeenkomen met populaire online zoekopdrachten, zodat UW informatie verschijnt wanneer een potentiële klant een zoekopdracht uitvoert, informatie over uw bedrijf doet kunnen verschijnen.

Maar het allergrootste voordeel van direct online marketing is, dat U ‘on-the-fly’, dus gaandeweg een lopende campagne, het succes daarvan kunt testen door simpelweg bij te houden hoeveel bezoekers reageren op uw aanbiedingen.

Dit maakt het mogelijk snel te reageren als aanbiedingen niet lopen zoals U wenst door hetzij de advertenties of teksten aan te passen, hetzij een ander product of dienst te promoten.

U ziet, de voordelen van online direct marketing zijn legio. Het zal U veel tijd, geld en moeite besparen en U zult snel kunnen ontdekken waar uw doelgroep bereid is geld aan te spenderen.

 

plaats reactie

Plaats een reactie

Naam (verplicht)


Email (verplicht; wordt niet gepubliceerd)


Website


Reactie: